Aplicarea 🚁dronelor de înaltă precizie în agricultură, localitatea Orhei.

Bosal Solutions | CABOSAL S.R.L. este unul dintre partenerii locali care au beneficiat de finanțare, în cadrul Fondului Inițiative Pilot LEADER-UE 2020. Scopul lui Alexandru Casap, directorul companiei, este implementarea noilor tehnologii în domeniul agricol din Republica Moldova. În urma finanțării, compania a procurat o dronă agricolă DJI Agras T20 pentru pulverizare și DJI Phantom 4 Multispectral pentru colectarea indicilor de vegetație pentru analiza multispectrală a terenurilor agricole și aplicarea variabilă a produselor fitosanitare.
„De obicei, tehnica tradițională are nevoie de o cantitate enormă de apă 💦, de la 300 până la 500 de litri pentru un hectar. Cu drona folosim aproximativ de la cinci litri până la 20 de litri pentru un hectar, fiind un avantaj de economisire a apei, având și un cost de producere mult mai mic. Astfel, noi intenționăm să aducem 🍃agricultura ecologică cât mai aproape de cetățeni”, ne-a povestit Alexandru.

Utilizarea dronelor în domeniul agricol înseamnă atât soluții inovative, cât și un impact pozitiv asupra economiei. Din acest motiv, Alexandru speră că în curând, drona va deveni nu doar o opțiune pentru gospodăriile țărănești, dar și o alternativă avantajoasă pentru tehnica tradițională.
#BOSALSOLUTIONS #DJIMoldova#DJIAgriculture

Solidarity Fund PL in Moldova
LEADER in Moldova

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments